Bandleden

Chris Latul

guitar/vocals

Omdat er bij Chris thuis altijd gemusiceerd werd, ontstond de liefde voor muziek en de gitaar al in zijn jonge jaren. Hij kreeg zijn eerste elektrische gitaar toen hij veertien was van zijn vader, maar hij ging nooit op les. Door met zijn gitaarhelden als Hank B Marvin mee te kijken en hun nummers gewoon op gehoor na te spelen, kreeg hij het spel al gauw letterlijk in de vingers. Een paar jaar later werd Chris gevraagd om als solo-gitarist bij The Eagles te spelen. Dit was de band die later uitgroeide tot het succesvolle Massada, dat in de jaren zeventig de Nederlandse hitlijsten bestormde.

Gaston Brouwer

vocals/ percussion

In 1972 maakte Gaston, thuis in Dordrecht, met vrienden muziek. Gewoon door te proberen, leerde hij basgitaar, drums, toetsen en gitaarspelen. De eerste echte band die hij met vrienden vormde heette GAYO en werd geïnspireerd door latin-legendes zoals Santana, Malo en El Chicano. Gaston nam de percussie en zang voor zijn rekening.

Het was het startpunt van een muzikale carrière waarin Gaston speelde met populaire bands als D’DENZZ, NIGHTBIRD en GIANT STEP en eind jaren tachtig via de Belgische zangeres Cindy Nelson over de grens ging spelen en op televisie. Ook heeft Gaston samengewerkt met bekende topmuzikanten als Ton Dijkman, Marcel Fisser, Bobby van den Berg en Lilian D. Jackson (R.I.P.).

Fred Berkemeier

saxophone/ flute

Fred Berkemeier begon zijn professionele loopbaan bij de Amsterdamse funkformatie Small Talk. 

Later speelde hij op vele Nederlandse en buitenlandse podia met bands en artiesten als Massada (Pinkpop), Latul, Wim Overgaauw, Jaap Dekker en Laura Fygi. Als studiomusicus werkte hij onder andere met Harry Muskee

Arthur Rombouts

piano/ keyboards

Arthur is heel jong begonnen op drums en stapte op zijn 15e over op drumcomputers, analoge synthesizers en muziekprogramma’s op computers.

Na een studie jazzpiano aan het Hilversums Conservatorium, met docenten Henk Elkerbout, Rob Madna, Frans Elsen en Rob van Bavel, heeft hij een diploma voor keyboards gehaald op het conservatorium in Alkmaar.

Marcel Sapthu

keyboards/ percussion

Marcel ontdekte op zijn 12e zijn liefde voor het drumstel op de middelbare school en het plezier van muziek maken met anderen. Op zijn 19e kreeg hij een eigen drumstel en mocht hij drumlessen volgen. In die tijd kreeg hij ook pianoles van Arthur Rombouts. Vanaf dat moment begon het muzikale balletje te rollen en speelde hij als drummer in verschillende bandjes. De laatste jaren is Marcel ook als toetsenist op het podium te vinden en is hij werkzaam als drumdocent en bandcoach en geeft hij percussieworkshops op de muziekschool in Baarn en Soest.

Ruud Baron

bass

Ruud is een allround basgitarist en thuis in alle genres. Hij is begonnen met een klassieke gitaar-opleiding en is later overgestapt op de basgitaar.

Ruud speelde in studio’s, nachtclubs, musicals, revue’s en was orkestleider van The BandStand die jaren lang met vele artiesten uit binnen en buitenland in theaters heeft gespeeld, met onder andere Andre van Duin Revue 100 jaar Carré, Simone Kleinsma, René Froger, Marco Borsato, Randy Crawford, Ingram Washington, Toni Braxton, Bobbie Eakes, Jeff Trachta, Bold & Beautiful theatertour, Gordon, Gerard Joling theatertour, Jan Vayne theatertour etc. 

Jeroen de Rijk

percussion

Jeroen is een freelance multi style percussionist en producent c.q. muziekondernemer gevestigd. Sinds 1981 doet hij studiosessies, inmiddels voor honderden albums, talloze jingles, tv-commercials etc., speelt live en werkt als ‘clinician’ voor het percussiemerk Meinl.

De studiosessies begonnen in de 80-er jaren van de vorige eeuw met o.a. Piet Veerman’s ‘Sailing Home’, ‘Dance Around The World’ van Richenel, ‘Liefdesliedjes’ van De Jazzpolitie en ‘Wonderful Life’ van Mathilde Santing.
Daar kwamen optredens en/of sessies bij met Mezzoforte, Toots Thielemans, Candy Dulfer, Gino Vannelli, Golden Earring, George Duke, Bruno Mars, Michael Jackson maar ook Toppers en Holland Zingt Hazes.

Jai Jai Vos

drums

Jai-Jai drumt vanaf zijn 11e jaar en volgde drumlessen aan het Muzieklyceum in Hilversum alwaar hij opgroeide. Al snel kwam hij terecht in het bandjescircuit en trad vaak op. Op zijn 18e ging hij naar Amerika en verbleef in Woodstock bij meesterdrummer Jack DeJohnette. Hij kreeg les van hem en ging ook mee op zijn toernees. Vanaf zijn 19e studeerde hij op de lichte muziekafdeling van het Conservatorium in Hilversum.
Vanaf 1980 speelde hij in diverse theatershows van o.a. Andre van Duin, Gerard Joling, Gordon en was 5 jaar lang de drummer bij tv en theaterprodukties van Karin Bloemen. Ook trad hij veel op met The Bandstand, begeleidingsband van vele artiesten. De laatste jaren is hij free-lancer en speelt bij diverse bands in verschillende stijlen en hij leidt zijn eigen drumschool!